Campanya “Per un mar sense plàstics”

La Vela Catalana llança la campanya “Per un mar sense plàstics”

Amb motiu de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, que se celebrarà del 16 al 24 de novembre, una vintena de clubs nàutics i de vela de Catalunya s’han sumat a la campanya “Per un mar sense plàstics”.

Una iniciativa de la Federació Catalana de Vela -amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya i Ports de la Generalitat de Catalunya- que té com a objectiu conscienciar als navegants de la importància d’evitar l’ús d’ampolles de plàstic quan se surt a navegar.

El fet és que, popularment, es té el coneixement que existeixen grans illes de plàstics dispersades arreu dels oceans, a molts quilòmetres de distància de casa nostra però la realitat és que l’abocador més gran del món de microplàstics es troba al nostre mar, a la conca del Mediterrani. És per això que aquesta campanya ha de servir per informar i sensibilitzar als navegants que el problema està molt a prop nostre.

A més a més d’aquesta tasca sensibilitzadora entre els socis/es i alumnes del club, organitzarem jornades de recollides de residus a la nostra platja fomentant, d’aquesta manera bons hàbits entre els navegants.

Podeu seguir les novetats de la campanya amb el hashtag #perunmarsenseplàstics