Oriol Mahiques guanya el 75é Campionat d’Espanya de Patí a Vela i completa el doblet amb l’Europeu guanyat a Bélgica aquest estiu

Oriol Mahiques guanya el 75é Campionat d’Espanya de Patí a Vela Sénior

El passat 30, 31 d’agost i 1 i 2 de setembre es va realitzar al Club Natació de Badalona el 75é Campionat d’Espanya de Patí a Vela Senior, amb més de 70 embarcacions i un altíssim nivell competitiu ja que per primera vegada hi participaven 10 ex-campions d’Espanya en aquesta modalitat, com Oriol Castellà, Jordi Lamarca, J. Sabaté entre altres. El Club Nàutic de Sitges va ser representat per Josep Maria Robert, Jordi Maré, Oriol Castellà i Oriol Mahiques.

Es varen realitzar un total de 7 proves (dues per día menys divendres, que es va realitzar una per culpa del mal temps). Les condicions metereologiques inestables previstes va fer que el vent anés canviant constantment de direcció i d’intensitat, creant una molesta onada irregular. Els regatistes van estar obligats a estar constantment concentrats i a no prendre riscos a l’hora de decidir els marcatges sobre els altres contrincants. Ser regular i mirar d’estar entre els 10 primers era més important que voler arriscar per buscar la victoria en cada prova.

Abans de començar la última prova, Oriol Mahiques, amb un patí hibrid (mig de fusta, mig de fibra) ja es va proclamar per punts Campió d’Espanya, que juntament amb l’Europeu que es va endur a Bélgica fa unes setmanes, culmina el doblet i aconsegueix amb tants sols 24 anys, completar tots els grans campionats que es realitzen en aquesta classe de vela.

En segon lloc va quedar Xavi Roca del Club de Mar de Sitges, i en tercer lloc de la general, Quim Esteva del Club Nàutic de Tamariu.

Josep Maria Robert, del Club Nàutic de Sitges es va proclamar Campió d’Espanya de Veterans i 9é de la general despres d’unes darreres proves brillants.

Oriol Castellà va quedar 7é de la general, i Jordi Maré, 22é.

Felicitats a Oriol Mahiques i Josep Maria Robert, i de nou a tots els que han portat el nom de Sitges sobre els podis més importants d’aquest esport.