Al Club Nàutic de Sitges portem des de 1967 hissant veles i fomentant la pràctica de la vela i d’altres modalitats. Va ser fundat oficialment el 21 de març del 1967, sota l’impuls de tres amics sitgetans: José Antonio Campillo, Genís Muntané i Antoni Corella. Eren temps de somiar, de crear una entitat familiar que potenciés l’esport nàutic, obrir la vila a la mar i sigués un lloc de recepció a l’esclat turístic de l’època.

Amb molta il·lusió i pocs mitjans, un total de 18 socis fundadors van començar a desenvolupar les primeres regates a la Platja de la Fragata, amb un local social i esportiu precari i humil fet de fusta. Tot això sota la primera presidència del club, a càrrec de Josep Maria Matas Barceló, reconegut empresari local.

En aquest entorn, els primers anys de vida es convivia amb els últims pescadors i amb una petita dàrsena que contínuament s’havia de dragar. Als anys setanta la postal de la façana marítima va canviar radicalment amb el trasllat de les barques pesqueres cap al Port d’Aiguadolç i de Vilanova i la Geltrú, així com de la retirada de la draga. La imatge de la Fragata passa d’un petit port antigament fins arribar a l’actualitat, amb una platja de sorra plena d’embarcacions de vela, recuperada per a tots els sitgetans.

A dia d’avui el club destaca per la seva Escola de Vela, una de les més reconegudes i amb més història de Catalunya. Prop de 5.000 alumnes reben classes cada any. Ofereix cursos d’iniciació, formació, entrenaments i cursos de vela escolar per als nens i nenes de Sitges, així com el lloguer d’embarcacions durant tot l’any; ja sigui en patí a vela –genuïna embarcació del territori–, catamarà, monobuc, windsurf, caiac, paddle-surf, surf, bodyboard i un llarg etcètera. Per arribar a aquest nivell d’exigència respectant els valors del club, es va començar als anys seixanta fins als anys vuitanta amb cursets d’estiu informals; una activitat pionera impulsada pels propis socis del club, que es van convertir en els instructors de la canalla. Aquests últims van continuar el relleu generacional –tant propi del caràcter familiar del Nàutic de Sitges–, com monitors fins el 1990, quan l’Escola de Vela va ser reconeguda oficialment per la Federació Catalana de Vela.

Actualment el club manté una activa vida esportiva, tant en l’organització de regates com de competicions d’alt nivell, així com en el desenvolupament d’una flota d’esportistes que participen al calendari nàutic nacional i internacional. Recolzat per una massa social de 300 famílies, l’entitat compta amb fortes arrels al poble i té les portes obertes a tothom qui vulgui gaudir de la mar en un ambient familiar.

1967-2017 Club Nàutic de Sitges, 50 Aniversari

Llibre commemoratiu del 50 aniversari de la fundació del Club Nàutic de Sitges.

Es pot comprar aquest llibre imprès a la secretaria del club per 25€. Edició limitada.