El director del Consell Català de l’Esport visita una sessió del programa Esport Blau Escolar al Club Nàutic de Sitges

El director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, ha visitat aquesta tarda les instal·lacions del Club Nàutic de Sitges per conèixer el desenvolupament del programa Esport Blau Escolar, que una quarantena de centres educatius del litoral català porten a terme aquest curs amb l’objectiu de promocionar i popularitzar la vela entre l’alumnat de 5è de primària. Antoni Reig ha compartit una de les sessions del programa acompanyat del president de la Federació Catalana de Vela (FCV), Xavier Torres.

sge

sge

Fotos: Federació Catalana de Vela

També hi han estat presents Jaume Monasterio, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sitges; Florencio Almunia, president del Club Nàutic de Sitges; Inés Vizcarro, directora de l’Escola Catalana de Vela; Oriol Marcé, subdirector general d’Activitats Esportives i Infraestructures del Consell Català de l’Esport (CCE); Carles Giralt, cap de l’Àrea d’Alt Rendiment i Esport Federat del CCE, i Carolina Garzo, cap de l’Àrea d’Esport Escolar del CCE.

Durant la visita, Antoni Reig ha pogut compartir amb l’alumnat de 5è A de l’Escola Pia de Sitges una de les últimes sessions del curs de l’Esport Blau Escolar i comprovar la destresa dels nois i noies navegant. L’activitat s’ha fet aplicant en tot moment els protocols de prevenció i seguretat contra la Covid-19.

Aquesta iniciativa, integrada dins dels programes d’esport escolar del CCE, va néixer el 2017 amb l’impuls del Govern català, a través del CCE i el Departament d’Educació, la Federació Catalana de Vela i la Unió de Consells Esportius de Catalunya. Actualment, ja n’han gaudit més de 2.500 alumnes d’una quinzena de municipis catalans, combinant educació i esport en el marc d’una activitat de formació poliesportiva en l’esport de la vela integrada dins de l’assignatura d’Educació Física.

L’Esport Blau Escolar és un programa pioner a l’Estat i té com a objectiu formar navegants, però també persones, mitjançant el foment de valors com el respecte al medi i a les nostres arrels, els hàbits saludables, el treball en equip i l’amor pel mar.

El projecte consisteix en 10 sessions anuals, distribuïdes en una primera sessió impartida pel professor del centre educatiu, 4 sessions de vela lleugera col·lectiva, 4 sessions de vela lleugera doble i individual, i una última jornada final de caire lúdic i competitiu, que té lloc en els clubs nàutics amb escola de vela afiliats a la FCV.

Els continguts se centren en uns estàndards del Sistema d’Ensenyament Unificat, una metodologia referent desenvolupada per la Federació Catalana de Vela, que garanteix un òptim aprenentatge per a tots els nivells i persones.

Els municipis que participen en l’Esport Blau Escolar són els següents: Mataró, Roses, el Prat del Llobregat, Castelldefels, Palamós, l’Escala, Badalona, Sitges, Vilanova i la Geltrú, l’Ampolla, Arenys de Mar, Sant Feliu de Guíxols i Blanes. Pròximament, s’hi sumaran Sant Andreu de Llavaneres, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Salou, Premià de Mar, Coma-Ruga (el Vendrell), Cambrils i el Masnou.