Èxit rotund del club nàutic de sitges a la copa d’europa de patí a vela

Èxit rotund del club nàutic de sitges a la copa d’europa de patí a vela

Els passats dies 29, 30 i 31 d’Octubre es va disputar a Cambrils la XVI Copa d’Europa de Patí a Vela, comptant amb la participació d’un total de 85 embarcacions de categories Júnior i Sènior, de diverses procedències de la geografia Espanyola, Belga, Francesa i Alemanya.

Els tres dies de regata van destacar pels vents fluixos, que van fer treure el millor dels participants per fer navegar el més ràpid possible els seus patins. Es van celebrar proves tots els dies, amb un total de 6 regates a la categoria Júnior i de 4 regates a la categoria Sènior.

A la classificació final es va imposar la supremacia de Sitges, sobretot a la categoria promesa dels nostres navegants júniors, a on el Club Nàutic Sitges (amb l’Oriol Mahiques i Jaume Viñola d’entrenadors) va ocupar els 5 primers llocs de la classificació absoluta, i en aquest ordre: Dani Vilardell, Joan Alex Riba, Fèlix Lázaro, Claudia Serrano i Èric Vilardell.  Si ens fixem només a la categoria Infantil, es van assolir els 4 primers llocs, encapçalada per Joan Alex i l’Èric, i seguits pel Jan Tarongí i la Joana Meyer. En total van participar 10 regatistes del Club Nàutic Sitges i 2 del Club de Mar de Sitges.

A la categoria Sènior, el vencedor absolut va ser el Xavier Roca, del Club de Mar de Sitges, seguit pel Quim Esteba del Club Nàutic Tamariu i el Joaquim Roig del Club Natació Badalona. Entre els 10 participants de la vila de Sitges, cal destacar els meritoris sisè lloc del Josep Mª Robert (Club Nàutic de Sitges) i novè lloc de Jaume Llobet (Club de Mar), vencedor de l’edició de l’any passat.

Els participants i acompanyants van gaudir d’una excel·lent organització, en grandíssima part gràcies al Club Nàutic Cambrils, i Estival Eldorado Resort, que va oferir les seves instal·lacions a la primera línia de mar, just al davant de la platja base de les embarcacions. Completant la llista d’organitzadors, es troben la Federació Catalana de Vela, la Real Federación Española de Vela, i comptant amb la col·laboració de l’Associació Esportiva Internacional de Patí a Vela (ADIPAV) i l’Ajuntament de Cambrils.

La propera edició es celebrarà amb tota probabilitat a Sitges, i esperem comptar igualment amb el suport de l’Ajuntament i dels empresaris locals, ja que sens dubte es tracta d’un acte amb amplia repercussió per la nostra vila.

R. Lázaro