Tres equips del Club Nàutic de Sitges participen al Mundial de Hobie Cat 16

Tres equips del Club Nàutic Sitges formats per Tono Roca amb Annette Harzbecher, Julian Vinué amb Bernd Wunderling i Iván Garcia amb Albert Gironés, es van desplaçar el passat dimecres a Sant Pere Pescador per participar als Open Qualifying del Mundial de Hobie Cat 16 que es realitza per primer cop després del COVID-19. En aquest mundial, la organització sempre posa a dispossició 50 embarcacions noves de fábrica per a que els participants puguin competir en igualtat de condicions.


Un total de 77 equips desplaçats des de diferents paisos de tots els continents, van estar competint en dos Grups, A i B, durant els tres dies de les Open Qualifying amb diferentes condicions de vent per poder optar a una de les 45 places disponibles a les Semifinals que van iniciar-se el diumenge 25 de setembre.

Dels 77 equips, 25 eren espanyols, dels quals 7 catalans i entre ells els 3 sitgetans.


El dijous 22 de setembre 2022 es van iniciar doncs les primeres proves. Tono Roca amb Annette van van fer un 34 i 30 del seu grup, Julián y Bernd van entrar en el lloc 38 i 27, i Ivan i Albert van realitzar un 29 i 13.
Al divendres, el vent va entrar amb més de 22 nusos i amb una onada forta. Tono i Annette van entrar en el lloc 40 i no van participar a la segona prova per les dures condicions que es van trobar . Julian i Bernd van entrar en uns meritoris 22 i 22. Ivan Garcia i Albert Gironés van entrar en el lloc 13 de la primera prova i 8a posició en la segona regata del dia realitzada.
Al dissabte, tercer i darrer día, Tono i Annette van arribar en 34 lloc, Julian i Bernd van entrar els 24 i Ivan amb Albert en 19 posició.


La classificació final dels tres sitgetants doncs durant els Open Qualifying va ser la 26 posició per Ivan Gracia i Albert Gironès, la 57 posició per Julian Vinué i Bernd Wunderling, i la 74 posició per Tono Roca i Annette Harzbecher.


Els sitgetans del Club Nàutic de Sitges, Ivan Garcia i Albert Gironès, es van classificar doncs amb altres 5 equips espanyols y com a únics catalans a les semifinals.

SEMIFINALS

L’equip del Nàutic es van quedar a les portes de passar a la final del Mundial de Hobie Cat 16 per 9 places.

Després de classificar-se a les semifinals i competir durant tres dies contra 96 equips d’arreu del planeta, van aconseguir quedar en el lloc 59é del món gràcies al 9é lloc de la darrera regata, quedant-se fora de la final per poques posicions ja que només es podien classificar els 50 millors regatistes.

Gran paper de tots els nostres navegants. Felicitats!