Oriol Mahiques del Club Nàutic de Sitges campió d’Espanya de Patí a Vela sènior.

Oriol Mahiques del Club Nàutic de Sitges campió d’Espanya de Patí a Vela sènior.

La setmana passada, dels dies 29 de juliol a  l’1 d’agost s’ha celebrat al Club Marítim de Cubelles la 78a edició del campionat d’Espanya 2021 de Patí a Vela sènior on Oriol Mahiques s’ha proclamat campió.

El Club Nàutic de Sitges ha obtingut, a més de guanyar el campionat, molt bons resultats amb els altres representants del club, on en Julian Vinué ha obtingut una 5a posició. El veterà i gran campió sitgetà en Josep Mª Robert, ha obtingut la 11a posició. Bernd Wunderling la 20a. Yannick Márquez la 29a. Jordi Maré la 33a i en Ricard Plaza que va obtenir la 49a posició.

També van competir dos socis del Club Nàutic de Sitges que enguany competeixen amb llicències d’altres club. L’Oriol Castellà (CN Sant Antoni de Calonge) que tants èxits ha obtingut per Sitges, va obtenir la 9a posició i Oriol Puig (CN Garraf) que va obtenir la 42a posició. Cal destacar la 15a posició de Xavi Roca com a únic representant del Club de Mar Sitges.

En el campionat d’Espanya celebrat en el Club Marítim de Cubelles hi han participat un total de 74 embarcacions i s’han realitzat 2 proves diàries, un total de 8. L’Oriol Mahíques va anar millorant a mesura que anava avançant la competició, guanyant les 3 darreres proves i obtenint un total de 16 punts. El subcampió Jordi Arànega va obtenir 19 punts, sense guanyar cap de les proves i en tercera posició la va ocupar en Pere Crespo amb 21 punts, guanyant 3 de les 4 proves durant els dos primers dies del campionat però afluixant a mesura que el campionat avançava.

Oriol Mahiques

Podi del Campionat d’Espanya de Patí a Vela Sènior 2021. En el centre el Campió Oriol Mahiques del Club Nàutic de Sitges, a l’esquerra en Jordi Arànega del Club Marítim de Cubelles i a la dreta en Pere Crespo del Club Natació Badalona.

Les classificacions han estat les següents:

Patí a Vela Sènior (categoria masculina)

  • 1r: Oriol Mahiques del Club Nàutic Sitges
  • 2n: Jordi Arànega del Club Marítim de Cubelles
  • 3r: Pere Crespo del Club Natació Badalona

La guanyadora femenina ha estat la també veterana Anna Pujol, del Club Natació Barcelona així com de veterans.

L’Oriol Mahiques, com també la classe d’embarcació, el Patí a Vela, ha obtingut grans èxits esportius en nom del Club Nàutic de Sitges i com a representant de l’esport sitgetà. Ja quan navegava com a junior va guanyar durant tres anys consecutius el campionat d’Espanya, dels anys 2007 al 2009 a més de molts més altres campionats. Ara, ha guanyat per segona vegada el campionat d’Espanya sènior. Ha estat un esportista que va començar i créixer amb la vela al Club Nàutic. Ho porta a la sang, en el seu adn. Navega tota mena d’embarcacions amb una naturalitat innata i és un referent per a molts altres esportistes que s’estan formant en la vela lleugera a Sitges. Un esport que s’hauria de promocionar molt més i que hauria de rebre més suport institucional com a foment com un esport innat a Sitges, vinculat amb la mar i per potenciar Sitges com a destí turístic relacionat amb l’esport i les activitats marítimes. 

Desitgem que l’Oriol Mahiques i la reste de patinaires sitgetans segueixin obtenint molts èxits per l’esport sitgetà i ajudin a incentivar a més joves que, com ell, van començar de petits a navegar en la mar de Sitges. En aquest sentit, representaria un impuls encara que simbòlic el fet de declarar al Patí a Vela com a “Embarcació Genuïna” de Sitges, tal com ja ha fet l’Ajuntament de Cubelles i d’una manera més específica, donar suport econòmic als clubs per crear més equips de regates, formar a més monitors, per seguir sumant més èxits en el nostre palmarès.

Club Nàutic de Sitges